П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Архиєрей ПЦУ у своєму різдвяному посланні згадав про пасторів, що є «вовками в овечій шкурі»

    Керуючий Запорізькою єпархією Православної Церкви України єпископ Фотій підготував різдвяне послання, де згадав про пасторів в «овечій шкурі», єдність народу і найскоріше повернення захоплених земель.

    «Сьогодні ми святкуємо Різдво Христове в час, коли йде війна на теренах нашої Держави. Це не просто війна між московією та Україною – це війна світла з темрявою, добра зі злом, правди з брехнею, ненависті з любов’ю. Це сталося через рабське підкорення населення країни-агресора своєму керівництву. Його злій волі, яка, будучи отруєною гординею, пихатістю, заздрістю, самолюбством, злобою, неправдою, обманом та іншими пристрастями, нищить свій народ, упивається кров’ю мешканців сусідніх держав. Ба більше, ця вавилонська блудниця підкорила своїй волі багатьох пастирів Церкви Христової, які перетворились на вовків в овечих шкурах: замість проповіді про Боже Царство вони проповідують про царство «руского міра»; замість Божих заповідей – виконуюсь заповіді свого правителя; і замість служіння Богові – служать його бажанням і амбіціям, звеличуючи замість Бога «велич» та «геніальність» свого правителя», – зазначив владика Фотій.

    Архиєрей наголосив, що віра здатна допомогти нам у ці часи випробування і дасть нашому народові перемогу над ворогом, який прийшов на наші землі, передає 061.

    «Сьогодні ми бачимо єднання у нашій державі, коли люди різних національностей, політичних поглядів, релігійних переконань стають разом і з любов’ю до України боронять її цілісність та незалежність.В ці святкові дні ми будемо підносити посилені молитви до Богомладенця Христа, щоб увінчав наш народ перемогою над ворогом, благословляв та оберігав наших захисників, дарував мудрість правителям, повернув захоплені землі і вже в скорому часі ми могли обійняти своїх рідних та близьких, які зараз знаходяться на тимчасово захоплених територіях. Щоб мир послав нашій державі і до неї повернулися всі наші співвітчизники, які вимушені були залишити Україну через війну», – говориться в тексті послання.

    Найсвіжіше

    Популярне