Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ (МП) зі скандального відео керує відділом освіти єпархії

    Священник УПЦ (в єдності з МП), який напідпитку затіяв бійку і потрапив у соцмережі, – це Сергій Рєзніков, керівник єпархіального відділу освіти Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП).

    Про це написав на своїй сторінці в Facebook священник ПЦУ Олександр Дедюхін.

    Стало відомо, що після оприлюднення скандального відео священника не заборонили у служінні, а лише зняли з посади в єпархії.

    “Цей персонаж у рясі Сергій Рєзніков – керівник єпархіального відділу освіти Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП). Мені одразу згадався анекдот про прачечную та міністерство культури.

    Справедливості ради, відмічу, що після публікації цього відео, з посади його зняли, а от у служінні не заборонили, хоча канони Церкви говорять про інше.

    Правило 27 Святых Апостолов. Повелеваем епископа, или пресвитера, или диакона, биющаго верных согрешающих, или неверных обидевших, и чрез сие устрашати хотящаго, извергати от священного чина. Ибо Господь отнюдь нас сему не учил: напротив того, сам быв ударяем, не наносил ударов, укоряем, не укорял взаимно, страдая, не угрожал. (1 Петр.2.23)

    Цікаво, водичку на Водохреща до нього так само, як і раніше, побредуть освячувати у цьому році, чи все ж таки трохи розуму в них додасться?” – зазначив Дедюхін.

    Як відомо, на Дніпропетровщині священник УПЦ (МП) зняв рясу та кинувся у бійку з місцевими мешканцями. Відео бійки опублікували в соцмережах.

    Найсвіжіше

    Популярне