Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Міжнародна слава: Італійська преса називає скандального намісника лаври “Паша-Мерседес”

    Навіть якісна італійська преса, така як газета Corriere della sera, вже офіційно називає намісника Києво-Печерської лаври “Пашею-Мерседесом”

    Про це у соцмережі повідомив доктор філософських наук, богослов Кирило Говорун.

    Він навів цитату з газети.

    “Pavlo Lebid, або Pasha Mercedes, vicario del monastero delle grot”. Цей титул вони йому засвоїли у статті, яка називається “Padre Mercedes” e gli altri: gli ucraini e la caccia alle spie fra gli ortodossi (“Батько Мерседес” та інші: українці та полювання на шпигунів серед православних). Високопреосвященний Вишгородський здобув міжнародне визнання. Чи не сказав би, що незаслужене. – резюмував Говорун.

    Нагадаємо, за «любов до дорогих автомобілів» йому дали прізвисько «Паша-Мерседес». Коли у 2011 році на той час журналіст телеканалу «1+1» Михайло Ткач намагався зняти сюжет про «Мерседес» митрополита Павла та будівництво на території Києво-Печерської лаври кафе, владика забороняв журналістам знімати на території монастиря та погрожував побити камеру. Також у відповідь на питання про автомобіль та будівництво, Павло почав ображати журналістів, називаючи їх «душевнохворими», «нєвєждами», погрожував Божим судом.

    28 липня 2015 року його водій за кермом Mercedes-Benz S-класу відмовився виконати наказ поліцейського у Києві після порушення ПДР. Нахабно заявив поліцейському, який вимагав у водія пред’явити посвідчення водія: «Якщо я дозволю — візьмете… не дозволю — не візьмете»

    Загалом, намісник Києво-Печерської лаври став фігурантом незліченної кількості скандалів.

    Найсвіжіше

    Популярне