Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Уже понад 100 тисяч людей прийшли попрощатися з Бенедиктом XVI

    У Ватикані триває прощання з почесним Папою Римським Бенедиктом XVI, який преставився до вічності вранці 31 грудня 2022 року. Від понеділка, 2 січня, його тіло виставлене перед головним вівтарем базиліки Святого Петра. Вже другий день поспіль до храму стікається безперервний потік тих, хто приходить попрощатися, прибуваючи для цього не тільки з різних частин Італії, але й з інших країн.

    Згідно з даними ватиканської жандармерії, протягом першого дня віддати шану покійному прийшли приблизно 65 тисяч паломників, а станом на 12:00 3 січня ще 25 тисяч. На момент написання цієї статті кількість перевищила вже 100 тисяч. Базиліка буде відчинена до 19:00, передає “Католицький оглядач”.

    Попрощатися з Бенедиктом XVI можна буде ще в середу, 4 січня, від 7:00 до 19:00. У четвер, 5 січня, Папа Римський Франциск о 9:30 очолить на площі Святого Петра у Ватикані похоронну Святу Месу, після якої труну з тілом 264-го Наступника святого Петра поховають у крипті базиліки Святого Петра, на тому самому місці, де спочивали мощі його попередника святого Івана Павла ІІ.

    Найсвіжіше

    Популярне