Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх: покійний папа Бенедикт XVI був великим теологом

    Вселенський патріарх Варфоломій у своїй промові після Божественної Літургії на свято Обрізання Господнього і пам’яті святителя Василія Великого, під час якої відслужив Новорічну утреню на Фанарі, згадував про покійного папу Бенедикта XVI.

    «Я хотів би сказати ще два слова, згадуючи з повагою, любов’ю та вдячністю нещодавнє упокоєння Його Святості Папи Бенедикта XVI, який на початку свого папського предстоятельського служіння офіційно відвідав наш Вселенський Патріархат. Тут, у цій кімнаті, ми підписали спільну декларацію. Ми неодноразово працювали разом», – сказав патріарх Варфоломій, цитує orthodoxtimes.com.

    «Бенедикт XVI був великим богословом, німцем за походженням, як ви знаєте, протягом багатьох років був професором університету, він також мав православних студентів, серед яких були покійний архієпископ Стиліан з Австралії та покійний митрополит Дамаскін зі Швейцарії, і я сам чув від Бенедикта, сказавши, що він ближче познайомився з Православ’ям завдяки своїм православним учням, та й справді вищезгаданим високоповажними православним богословам та єрархам. Вічна йому пам’ять», – зауважив патріарх Варфоломій.

    Вселенський патріарх зазначив, що папі Бенедикту вистачило сили духу та мужності піти у відставку лише через вісім років після обрання єпископом Риму. Останній такий випадок був щонайменше 500 років тому.

    На похорон папи Бенедикта прибуде митрополит Халкідонський Еммануїл та митрополит Італійський Полікарп.

    Найсвіжіше

    Популярне