П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    УПЦ США в новорічному вітанні: cповнені Христової любові, будьмо носіями надії в ці складні часи

    Вступаючи в 2023 рік, молюся, щоб дух ВЕЛИЧНОГО СВЯТА РІЗДВА НАШОГО ГОСПОДА ІСУСА ХРИСТА залишався в наших серцях. Нагадування про прихід Христа, Його постійну присутність серед нас та любов, радість і надію, які несе наш Спаситель – усе це є величезними дарами для нашого страждаючого, розбитого та неспокійного світу; особливо, переживаючи з молитвою ці дні та моменти війни, що тривають в Україні.

    Про це у своїм новорічнім вітанні сказав архієпископ УПЦ США Даниїл Зелінський

    За його словами, Новий рік дає можливість перегорнути нову сторінку нашої історії. Ми пам’ятаємо та дякуємо за благословення минулого року, незважаючи на виклики, труднощі та невизначеність, від котрих потерпаємо та страждаємо й до сьогодні, вважає архієпископ.

    Далі приводимо повний текст вітання:

    “Серед усіх бід і втрат, які ми пережили минулого року, були також моменти надії та підбадьорення. Під час триваючої агресії Росії проти мирного народу України наша Свята Українська Православна Церква США змогла надати необхідну допомогу Українському народу, забезпечивши таким чином життєвонеобхідні засоби майже на 3 мільйони доларів. Сьогодні, ми спостерігаємо винищення невинних українців, яке можна порівняти з діями Ірода проти невинних немовлят у Вифлеємі, у час народження Спасителя.

    Крім того, новий рік дає нам новий початок, нові перспективи та нові можливості. Ми з нетерпінням очікуємо нового року, разом з усіма парафіями по всій Церкві, котрі у єднанні зі всесвітньою Святою Православною Церквою продовжують свій вклад у духовне зростання: духовно подорожуючи разом, молячись і виконуючи наші обов’язки перед Христом і один перед одним.

    Улюблені у Господі, кінець року і новий початок дають нам можливість знову зосередити свій розум і серце на Пресвятій Євхаристії як на джерелі і вершині нашого християнського життя і богослужіння. Закликаю народ Божий нашої Церкви – УПЦ США – усіх православних християн – брати участь у святих богослужіннях Церкви, а також вітати тих, хто знаходиться можливо поза нашою вірою, поза нашою громадою чи нашим суспільством, щоб поділитися своєю вірою та радістю про те, як ми – Церква, можемо йти разом на шляху до Небесного Царства.

    З молитвою доручімо наше життя в люблячі обійми Спасителя. Сповнені Христової любові, будьмо носіями надії в ці складні часи, щоб щедро ділитися цією надією з іншими. Давайте разом допоможемо оживити серця наших братів і сестер в Україні та по всьому світі.

    Нехай Бог благословить 2023 рік Своєю спасительною благодаттю,

    щоб принести зцілення, тривалу радість і мир у світ!

    Благословенного і щасливого Нового року!

    З молитвами,

    +Даниїл,

    Архієпископ і брат у Господі

    Найсвіжіше

    Популярне