Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Путін не впевнений у своїй здатності формувати російський інформаційний простір – ISW

    Передноворічне звернення президента Росії Владіміра Путіна стало черговим підтвердженням того, що очільник Кремля не впевнений у своїй здатності формувати російський інформаційний простір і продовжує зосереджуватись на виправданні війни.

    Про це йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

    Американські аналітики звертають увагу на те, що в своєму зверненні Путін вкотре заявив про 2022 рік як «рік складних необхідних рішень, важливих кроків до досягнення повного суверенітету і нової справжньої незалежності Росії» та повторив мантру про «боротьбу й захист нашого народу на наших власних історичних територіях».

    «Ця промова продовжила риторичні заяви Путіна не тільки про те, що Росія має історичні права на Україну, але й про те, що незалежність і суверенітет РФ залежать від відновлення контролю над Україною. Таким чином Путін намагається вважати перемогу у війні необхідною для подальшого існування Росії як незалежної держави», – йдеться у звіті.

    На думку аналітиків ISW, такі заяви російського диктатора мали на меті виправдати величезні втрати Росії у війні та заспокоїти ультранаціоналістичну провоєнну спільноту, яка регулярно вимагає більш агресивних дій і ще більших витрат на війну проти України.

    В Інституті вивчення війни вважають, що такі заяви також свідчать про небажання Росії розглядати мирне вирішення війни на будь-яких умовах, відмінних від російських.

    «Путін навряд чи прийме будь-який менший результат, якщо Україна за допомогою своїх західних партнерів не зможе завдати нових масштабних поразок російським військам і звільнити значно більшу частину окупованої території», – зазначається у звіті.

    В ISW також зауважили, що Путін не використав свою передноворічну промову для оголошення про те, як російські військові мають намір переломити свої невдачі в Україні та досягти своїх максималістських цілей.

    «Банальність більшої частини виступу узгоджується з попередніми оцінками ISW про те, що Владімір Путін, можливо, відклав своє щорічне звернення до федеральних зборів Росії, оскільки був невпевнений у своїй здатності формувати російський інформаційний простір на тлі посилення критики щодо його ведення війни», – зазначається у звіті.

    Найсвіжіше

    Популярне