П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Головний католицький капелан Збройних Сил США перебуває з візитом солідарності в Україні

    27-31 грудня в Україні з візитом перебуває президент Конференції католицьких єпископів США, головний католицький військовий капелан Збройних Сил США, архиєпископ Тімоті Брогліо.

    У п’ятницю, 30 грудня, він провів зустріч з прем’єр-міністром України, державними й релігійними діячами, військовими капеланами, представниками громадськості, повідомляє ДЕСС.

    Під час зустрічі з головою Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктором Єленським президент Конференції католицьких єпископів США наголосив на солідарності його країни з Україною, яка відбиває російську навалу та зупинився на цілій низці питань, які становлять особливий інтерес для Католицької церкви у США в її відносинах з народом України. Серед них – питання зміцнення міжнародної солідарності з народом України, допомога українцям, які знаходяться на окупованій території та в зоні бойових дій, питання релігійної свободи та основні виклики служіння військових капеланів, зокрема їхнього становлення у Збройних Силах України.

    Під час зустрічі було окреслено конкретні шляхи налагодження співпраці між державними органами й Церквами України та Конференцією католицьких єпископів США.

    Найсвіжіше

    Популярне