П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Храми Київської єпархії ПЦУ отримали генератори для пунктів обігріву при церквах

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній передав понад 60 генераторів у храми Київщини, щоб священники могли проводити служби на свята в умовах блекауту, а прихожани могли зігрітися у церквах і соборах.

    Передання енергообладнання відбулося в Бучі, у храмі Андрія Первозванного, повідомляє “Суспільне”.

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви разом з численним духовенством помолився за захисників Батьківщини та за всіх невинно вбитих і закатованих українців.

    Проєкт щодо забезпечення релігійних закладів електрогенераторами Київська єпархія ПЦУ втілює завдяки підтримці партнерів зі Словаччини.

    “Попереду ще два місяці зими. Через терористичні атаки ворога цей період може бути важким. Тож друзі із Словаччини передали нам допомогу, щоб на випадок блекауту люди могли прийти до храму зігрітися, підзарядити свої телефони чи інші пристрої”, — зазначив митрополит Епіфаній.

    Православна Церква України вирішила допомогти зі створенням “пунктів незламності” на Київщині. Можливість відкриття таких пунктів у храмах регіону обговорили Митрополит Епіфаній і очільник Київської ОВА Олексій Кулеба.

    Найсвіжіше

    Популярне