Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Нова пропаганда Росії. Москва вимагає від Єрусалима передати у власність три храми

    Російська влада висунула Ізраїлю вимоги – передати у власність РФ три історичні пам’ятки на Оливній горі. Про це пишуть «Вести».

    Колишній прем’єр-міністр Росії Сєргєй Стєпашин, який очолює Імператорське православне палестинське товариство (IOPS) і отримав повноваження Путіна наглядати за поверненням активів в Ізраїлі, заявив, що матеріали були передані до суду.

    Каменем спотикання стали три церковні споруди, розташовані на Оливній горі в Єрусалимі. Це церква Вознесіння Господнього, монастир Марії Магдалини і церква Вірі Галілаї.

    У монастирі Марії Магдалини похована княгиня Єлизавета Федорівна, сестра російської імператриці Олександри, розстріляна в 1918 році більшовиками. Згодом, згідно з її заповітом, останки були перевезені для поховання в Єрусалим.

    Також там похована принцеса Аліса Баттенберзька, правнучка англійської королеви Вікторії і свекруха покійної королеви Єлизавети II, яка після її смерті була оголошена Праведником народів світу. Її онук – король Великобританії Карл III, який зійшов на престол у 2022 році.

    «Новий позов щодо передачі трьох церков пов’язаний з внутрішньою пропагандою в Росії на тлі падіння популярності Путіна», – пояснив Алекс Танцер, громадський діяч, який займається єврейством в країнах колишнього СРСР в Ізраїлі.

    Найсвіжіше

    Популярне