Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У застосунку “Дія” проводять опитування щодо дати святкування Різдва Христового

    У застосунку “Дія” стартувало нове опитування щодо дати святкування Різдва. Користувачі можуть обрати: 25 грудня чи 7 січня.

    Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у соціальних мережах.

    Він зазначив, що опитування у застосунку вирішили провести після відповідної пропозиції від очільника Міністерства культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

    “Все більше українців зустрічають його (Різдво, – Ред.) 25 грудня. Так, як це робить більша частина світу. І так, як це було у 1918 році після проголошення незалежності Української Народної Республіки”, – йдеться у повідомленні.

    Українські користувачі Дії у відповідь на запитання щодо дати святкування Різдва можуть обрати один із запропонованих варіантів відповідей:

    • 25 грудня (за Григоріанським календарем),
    • 7 січня (за Юліанським календарем),
    • в обидві дати,
    • не святкую Різдво.

    У відеозверненні Ткаченко пояснив необхідність проведення опитування тим, що останнім часом дедалі більше українців відзначають Різдво 25 грудня. Міністр додав, що при цьому церква продовжує жити за Юліанським календарем.

    Щоб проголосувати потрібно зайти в застосунок, натиснути на “Послуги” та обрати пункт “Опитування”. Вибираєте дату святкування, якій надаєте перевагу, і все – ваш голос зарахований.

    Станом на 15 годину 13 грудня в опитуванні взяли участь понад 318 тис. українців. Із них 60,7%  (близько 194 тис.) підтримують святкування Різдва 25 грудня, 24,07% – 7 січня. 12,5% підтримують обидві дати.

    Найсвіжіше

    Популярне