П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Поліція закрила справу за фактом погроз чернівецькій журналістці парафіянином МП

    Слідчі чернівецької поліції закрили кримінальне провадження за фактом погроз чернівецькій журналістці Галині Єреміці. Про це Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області повідомило у відповіді на інформаційний запит регіональної представниці ІМІ.

    У квітні цього року Галина Єреміца звернулася до поліції із заявою щодо перешкоджання журналістській діяльності. Медійниці погрожував парафіянин Московського патріархату під час знімання на території храму Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ в селі Михальча. За словами Єреміци, парафіянин хотів розбити їй техніку, а відтак у присутності поліції під час стріму двічі хотів запустити в неї цеглою, повідомляє ІМІ.

    У запиті представниця ІМІ просила повідомити про результати розгляду кримінального провадження.

    Нацполіція у відповіді повідомила, що за результатами досудового розслідування ухвалила 23 червня рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України – у зв’язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення. Також у поліції кажуть, що про закриття провадження повідомили потерпілу поштою.

    “Матеріали закритого кримінального провадження вивчені Чернівецькою окружною прокуратурою. Процесуальне рішення дізнавача про закриття кримінального провадження прокурором не скасоване та залишається в силі”, – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

    У коментарі представниці ІМІ Галина Єреміца розповіла, що наразі перебуває за кордоном. “Лист із результатами розгляду кримінального провадження на мою домашню адресу не надходив. Я цікавилася в родичів та жодних листів від поліції мені не надходило. Про закриту справу я не знала. Зараз, коли мені стало про це відомо, я обурена. Адже жодна справа щодо перешкоджання моїй професійній діяльності не була доведена до суду. Жодна особа, яка перешкоджала моїй професійній діяльності, не була покарана. А безкарність – породжує нові злочини!” – каже Галина Єреміца.

    Журналістка зауважує, що планує оскаржувати рішення слідчих.

    Найсвіжіше

    Популярне