Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    З другої спроби Кіровоградська облрада ухвалила звернення заборонити діяльність УПЦ (МП)

    З другої спроби обласна рада ухвалила рішення звернутися до Верховної Ради заборонити діяльність Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом). Проєкти рішень запропонували двоє депутатів — Марина Осіпова та Олександр Горбунов. З першої спроби пропозиція не набрала необхідну кількість голосів.

    З другої спроби 33 депутати з 39 присутніх у залі підтримали звернення до Верховної Ради від представників чотирьох фракцій. Не голосували шестеро депутатів, які раніше входили до партії “Опозиційна платформа — за життя”, діяльність якої у вересні заборонив Верховний суд України.

    Українська православна церква має антидержавну позицію, вважає Марина Осіпова: “З початку російського вторгнення керівництво УПЦ відмовляється публічно висловлюватися на теми, пов’язані з війною. Я дуже рада, що депутати підтримали дане звернення. Аналогічні звернення були направлені з декількох областей, а у декількох такі голосування були провалені. Я сподіваюся, що це питання буде розглянуте у Верховній Раді”.

    Той, хто голосує, визначає свою позицію як проросійську чи проукраїнську, вважає Олександр Горбунов: “Тим паче, що було рішення від 1 грудня РНБО, підписане президентом. Україна вже відмітила шлях розвитку і позицію керівництва країни, що в Україні повинна бути одна Православна церква України. Один Томос, одна церква, одне об’єднання. Для мене було кричущим, коли був останній обмін 14 грудня 64 наших військовополонених і повернення чотирьох тіл, в обмінному фонді присутній був священник УПЦ МП, якому інкримінують державну зраду”.

    Найсвіжіше

    Популярне