П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Президент США порівняв витримку українського народу у війні з ханукальним дивом

    Під час зустрічі президентів США та України Джо Байдена і Володимира Зеленського у Білому домі 21 грудня було підкреслено, що український народ бореться зі злом вже 300 днів після повномасштабного вторгнення РФ.

    Президент Байден нагадав, що на момент зустрічі вже настала четверта ніч Хануки, і він порівняв мужність українського народу з історією цього свята, адже українці борються із загарбниками, що перевищують у чисельності, так само, як греки перевищували за чисельністю маккавеїв, повідомляє JewishNews.

    “Сьогодні четверта ніч — ніч Хануки, час, коли євреї в усьому світі — президент Зеленський і багато сімей серед них — вшановують позачасове диво невеликої групи воїнів, які боролися за свої цінності і свободу проти набагато більшого ворога, і те, як вони витримали і як перемогли; як полум’я віри, якого вистачило лише на один день, яскраво горіло вісім днів.

    Історія виживання та стійкості, яка нагадує нам, у найхолодніші дні в році, що світло завжди перемагатиме темряву, а надія проганяє відчай; і що людський дух нездоланний, доки є добрі люди, які бажають робити те, що правильно”, – зазначив Джо Байден.

    Президент США заявив, що його держава і надалі підтримуватиме Україну у цій важкій війні.

    Найсвіжіше

    Популярне