П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Рятувальники назвали попередню причину пожежі у церкві ПЦУ на Кіровоградщині

    На Кіровоградщині рятувальники визначили попередню причину пожежі у Бірківській церкві. Про це Суспільному розповіла речниця Служби з надзвичайних ситуацій в області Оксана Мачак.

    “Ймовірною причиною пожежі храму у селі Бірки Олександрівської громади є занесення стороннього джерела опалювання”. Що саме це означає, Оксана Мачак не пояснила. Остаточну причину встановлять поліцейські.

    За інформацією речниці поліції області Віталіни Бевзенко, справу розслідують за статтею: “Умисне знищення або пошкодження майна”. Карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

    Староста села Бірки Михайло Сергієнко говорить, з версією рятувальників не погоджується. “Того дня у церкву нічого не заносили, нічого там не топили. Вся електрика була вимкнена. І працівники ДСНС це зафіксували. Коли я приїхав на місце пожежі, то було чітко видно, що горіло зі сторони лісу. Поліцейські уже мене допитували і казали, що це замкнула проводка. Але було б ліпше, якби вони розглядали різні версії та перевірили камери спостереження, які розташованні поруч з церквою у трьох місцях”.

    Що відомо: церква у Бірках згоріла 11 грудня 2022 року. Про пожежу рятувальникам повідомили о 05:16. Вогонь поширився на площу понад 200 квадратних метрів. Травмованих та загиблих не виявили. О 9:29 вогонь загасили.

    Найсвіжіше

    Популярне