Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав діток з днем святого Миколая

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 19 грудня  відвідав дитяче свято з нагоди дня пам’яті святителя Миколая Чудотворця.

    Захід відбувся у стінах Київської православної богословської академії та був організований спільно з мистецькою агенцією «Територія А», повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви поспілкувався з дітками, серед яких були й ті, чиї батьки полягли захищаючи Батьківщину, привітав їх зі святом та вручив їм близько 200 планшетів, придбаних за сприяння Української Православної Церкви США.

    До святкової підтримки дітей з деокупованих територій також долучилися благодійний фонд працівників Укртранснафти «Загартовані серця» та американська благодійна організація «Help Heroes Of Ukraine».

    «Святий Миколай зібрав усіх нас сьогодні на це прекрасне свято, адже попри війну ми покликані нести дітям радість. Тож святитель Миколай посприяв, щоб повітряна тривога закінчилася саме перед початком нашого дійства і ми змогли його провести. Також завдяки добрим друзям, які нам постійно допомагають, зокрема архієпископу Даниїлу з США, ми можемо дарувати ці щасливі моменти вам – нашим діткам», – сказав Його Блаженство.

    Окрім того, Митрополит Епіфаній зазначив про те, що святий Миколай знає мрії кожної української дитини, бо зараз ця мрія в усіх одна – щоб в Україні запанував справедливий мир. І це з допомогою Божою неодмінно станеться, бо наші захисники щодня наближають цей час.

    Найсвіжіше

    Популярне