П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Екзарх Вселенського патріарха: на Миколая у всіх людей в Україні сьогодні лише одне бажання – якнайшвидше вибороти перемогу

    У понеділок, 19 грудня, у день пам’яті святого Чудотворця Миколая, архиєпископа Мир Лікійських у Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні – Андріївському храмі екзарх Вселенського патріарха єпископ Команський Михаїл звершив Божественну Літургію.

    Єпископ Михаїл возніс заупокійні прохання до Бога за полеглих воїнів, що життя своє за Україну віддали та мирних жителів, вбитих загарбниками, повідомляє місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    Вітаючи вірян із днем пам’яті святого Чудотворця Миколая, архиєрей сказав, що в теперішній час війни, коли український нарід веде визвольну боротьбу, слово «святкувати» видається не зовсім доречним та набуває сумного змісту. На день пам’яті святителя Миколая всі очікують подарунків, отже впевнений, що у всіх людей в Україні сьогодні лише одне бажання – молитвами святого Миколая, з Божою допомогою, якнайшвидше вибороти перемогу.

    За словами єпископа Михаїла, житіє святого Миколая вчить нас вірити Богу та докладати максимум можливих зусиль, щоб навіть перебуваючи у тяжких обставинах, не слабнути у вірі в Бога, не забувати про християнське покликання та життя згідно Божих заповідей.

    Екзарх Вселенського патріарха закликав вірян не тільки у день свята, а кожен день, приязно ставитися до оточуючих, допомагати одне одному та воїнам, які захищають та визволяють від загарбника Україну та її багатостраждальний народ і молитися за швидку перемогу.

    Найсвіжіше

    Популярне