П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський підписав заяву про відставку у разі погіршення здоров’я

    Папа Римський Франциск вже підписав заяву про відставку, яка буде використана у випадку, якщо стан його здоров’я погіршиться.

    Про це повідомляє  ABC news.

    Сьогодні, 18 грудня, інформаційне агентство ABC, опублікувало заяву Франциска, в якому він відповів на питання, що станеться в разі погіршення його стану.

    Папа Франциск розповів, що незабаром після обрання понтифіком у 2013 році він написав заяву про відставку на випадок, якщо медичні проблеми завадять йому виконувати свої обов’язки.

    “Я вже підписав свою відмову. Держсекретарем тоді був Тарчізіо Бертоне. Я підписав це і сказав, що якщо я стану хворим із медичних причин чи будь-яких інших, ось моє зречення”, – сказав Франциск.

    Папа Римський, якому в суботу виповнилося 86 років, у 2021 році переніс операцію, щоб усунути звуження кишечника, і страждав від болю в колінах, через який протягом кількох місяців він користувався інвалідним візком. Останнім часом він все частіше використовує тростину замість інвалідного візка, щоб пересуватися в громадських місцях.

    Франциск додав, що минулі понтифіки Павло VI та Григорій XII також складали свої листи про зречення на випадок тяжких захворювань.

    Найсвіжіше

    Популярне