Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Молитовний сніданок у Києві. Жінки з різних куточків України об’єдналися у спільній молитві

    З Сто жінок з усіх куточків нашої країни об’єдналися у спільній молитві за Україну та її захисників і захисниць. Вони – з різних релігійних конфесій і мають різні професії. Представниці Уряду й Парламенту, сфери медіа, освіти, культури, бізнесу, війська та волонтерства – нині усі разом просять у Бога сил та перемоги.

    Про це повідомляє 5 канал.

    “Ця молитва, яка сьогодні з вуст кожної жінки іде до Бога – це як прохання кожної мами дарувати нам цю перемогу, дарувати мир нашій рідний Україні, можливість відбудовувати наше мирне майбутнє для наших дітей”, – зазначила голова Міжнародного жіночого руху “За сімейні цінності” Наталія Федорчук.

    Ідейна натхненниця молитовного сніданку – народна артистка України Оксана Білозір, каже, кілька років тому перейнялася духом таких заходів за кордоном і нині проводить їх у різних містах України, аби об’єднати жіноцтво. Всеукраїнський молитовний сніданок відбувається вдруге, і дату обрали не випадково. 17 грудня православні відзначають День святої Варвари – покровительки жінок.

    “В шевченківській хаті разом з образами завжди був образ Святої Варвари. Тому що Свята Варвара – вона покровителька жінок, які вишивали обереги на сорочках, які були величезним символом безпеки, охорони і Божої присутності скрізь, де знаходиться той воїн, щоб зберегти його життя”, – каже голова оргкомітету ІІ Всеукраїнського жіночого молитовного сніданку, Народна артистка України Оксана Білозір.

    До спільної молитви долучився й отець Православної Церкви України Віталій Даньчак.

    “Ми глибоко переконані, що за молитвами Святої Великомучениці Варвари, завдяки Збройним силам України і завдяки нашим волонтерам, нашому жіноцтву – Україна без сумніву переможе”, – наголошує секретар Митрополії Православної Церкви України Отець Віталій Даньчак.

    Після спільної молитви жінки діляться історіями про силу молитви і віри. Про те, як вони не дають втратити надію, допомагають йти у бій, переживати окупацію, тортури або розлуку з рідними. Можливістю побачити давніх знайомих цей захід став для матері-героїні Олени. Вона виховує вісьмох дітей. У 2014-му активно волонтерила, а у 15-му поїхала на фронт як капеланка та кризова психологиня.

    “Я багатьох тут знаю. Ми спілкувалися досить тривалий час ще з 14 року. Я думаю, що такі заходи потрібно робити, щоби ми об’єднувались. Все буде Україна і перемога буде за нами. Слава Україні!” – каже капеланка Олена.

     

    Найсвіжіше

    Популярне