П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Ковдри та павербанки замість іграшок: благодійники розповіли, що замовляють діти у Святого Миколая

    Миколаївський обласний благодійний фонд “Доброта та довіра” десятий рік поспіль реалізує проєкт “Стань Чарівником”, у рамках якого люди можуть придбати подарунки для дітей з інвалідністю та дітей-сиріт. Повномасштабна війна змінила запити дітей — замість іграшок та конструкторів діти замовляють теплі речі та павербанки.

    Про це  ЗМІ розповіла голова благодійного фонду “Доброта та довіра” Валентина Ткаченко.

    Проєкт “Стань Чарівником” працює наступним чином: представники фонду збирають листи від дітей з інвалідністю та дітей-сиріт, у яких вони розповідають, який подарунок хотіли б отримати від Святого Миколая. Ці листи публікують на сайті фонду, а надалі кожен охочий може купити та передати дитині подарунок. Людей, які долучилися до придбання подарунків, у фонді називають “чарівниками”.

    “У нас вже склалася своя достатньо велика команда “чарівників”. Люди заходили на платформу проєкту, читали листи до святого Миколая, написані особливими дітками, вибирали той, який їх найбільше вразив, і виконували бажання дитини, таким чином ставали добрими чарівниками, що дарували дітям віру в диво й здійснення мрій”, — розповіла Валентина Ткаченко.

    Попри повномасштабну війну, реалізовувати проєкт у 2022 році фонд не відмовився. Проте, бойові дії та атаки російських військових на критичну інфраструктуру України внесли зміни у традиційні списки побажань, каже Валентина Ткаченко. Замість іграшок, конструкторів та м’ячів багато дітей замовляють теплі речі, ковдри та павербанки.

    “Ці листи неможливо читати без сліз, майже у кожному діти пишуть про мир. А ще просять у Святого Миколая багато теплих речей: піжами, ковдри, пледи. Діти старшого віку замовляють павербанки, дуже багато павербанків, близько ста штук ми закупили”, — розповіла Валентина Ткаченко.

    “Чарівниками” у 2022 році стали й військовослужбовці військової частини 3039 Національної гвардії України. Про це кореспондентам Суспільного розповів офіцер групи інформації та комунікації військової частини Дмитро Горбачик. З його слів, все почалося з дитячих листів, які військовим передали волонтери.

    “Військових дуже зворушили ці листи, тому й вирішили подарувати дітям радість і виконати їхні бажання. Це і діти, батьки яких загинули, захищаючи Україну, і діти- сироти, діти з інвалідністю. Подарунки різні: солодощі, одяг, іграшки, є навіть прапор України. Для нас кожна дитяча усмішка дуже цінна, вона дає військовим сили боротися далі за майбутнє наших дітей”, — сказав Дмитро Горбачик.

    Найсвіжіше

    Популярне