Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    Черкаська облрада саботує заяву щодо заборони РПЦ – Ірина Геращенко

    У Черкасах обласна рада вчергове провалила голосування за звернення до влади щодо повної заборони діяльності РПЦ на території України.

    Про це повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» у Верховній Раді України Ірина Геращенко у своєму телеграм-каналі.

    «Черкаська обласна рада втретє провалила голосування щодо московських попів. В облраді вже два місяці, як зареєстровано звернення до Верзовної Ради із закликом прийняти закон і заборонити московську церкву, яка є п’ятою колоною Кремля», – зазначає народна депутатка.

    «Цинізм нинішнього голосування в тому, що воно відбувалося в залі без світла, після масованої атаки ворога всієі території України. Черкащина теж залишилася без світла і води. Вперше навіть дитячу лікарню відключили від енергопостачання», – додає вона.

    «Й коли треба об’єднатися і боротися з ворогом зовнішнім і внутрішнім- колаборантами й захисниками «русского мира», ми бачимо , що на місяцях зайняті розпилом бюджету, договорняками», – наголосила представниця «Європейської Солідарності».

    Ірина Геращенко повідомляє, що була присутня на засіданні облради і з трибуни закликала депутатів підтримати дане звернення і дати оцінку діяльності московського патріархату.

    «Днями СБУ провела обшуки в московських попів на Черкащині й знайшла там заборонену літературу, прапори «лднр». Для місцевих політиків мало б бути питання честі- сприяти, а не блокувати переходи парафій до ПЦУ. Й після мого виступу виходить голова фракції «Слуга Народу» в облраді і пропонує зняти питання з порядку денного», – зазначила вона.

    «Бо таке рішення було ухвалене на сьогоднішній нараді в голови облради за участі керівника ОДА. А ці хлопці нічого не вирішують без дзвінка з Банкової. Отже, ще одне підтвердження, що кілька санкції проти кількох попів і гучні обшуки – це одне, а справжня заборона московської церкви в Україні – це інше», – наголосила народна депутатка.

    «Мені прикро за Черкащину. Соромно за місцеву владу. Якій не на часі. Лише 11 депутатів облради підтримали розгляд заяви про заборону московської церкви.22 утрималися, інші проти і не голосували. Слуги, ОПЗЖ, Черкащани, – заблокували заяву», – резюмувала Геращенко.

    Найсвіжіше

    Популярне