Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звершив освячення хреста і храму в Берегометі

    Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній під час Першосвятительського візиту на Буковину 19 травня 2024 року звершив освячення хреста на Алеї Слави у селищі Берегомет. Також він звершив освячення храму на честь великомученика Юрія Переможця у селищі Берегомет Чернівецької області.

    Мурований храм збудували за 14 років спільними зусиллями настоятеля та громади на місці деревʼяного храму, який згорів під час пожежі у 2010 році. Від церкви вціліла лише окремо розташована дзвіниця, повідомляє сайт ПЦУ.

    Після чину освячення хреста Митрополит Епіфаній очолив заупокійну літію за полеглими захисниками Батьківщини та за жертвами політичних репресій.

    Також молилися єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, керуючий єпархією єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност, місцеве духовенство, рідні та близькі полеглих захисників Батьківщини, а також представники місцевої влади.

    Блаженнійший Митрополит Епіфаній закликав завжди молитися та памʼятати новітніх Героїв, які віддали життя за кожного із нас, а також – трудитися та виборювати нашу велику українську Перемогу.

    Нагадаємо, Болгарська Церква визнала ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне