Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    У місті на Вінниччині демонтували пам’ятники Пушкіну і Суворову

    Вночі 9 грудня у Тульчині Вінницької області працівники комунальних служб демонтували пам’ятники російському полководцю Алєксандру Суворову та поету Алєксандру Пушкіну. Раніше відповідне рішення ухвалила міськрада райцентра, передає “На Парижі”.

    Роботи виконувались при світлі від ліхтарів. Можна припустити, що прибирати скульптури вдень місцева влада не наважилась через неоднозначну позицію деяких містян, зокрема парафіян Свято-Троїцького кафедрального собору УПЦ (МП), перед будівлею якого розташовувався пам’ятник Суворову. Саме віряни виказували незадоволення знесенням скульптури полководця, який для РПЦ є майже святим. Адже Суворова за прикладом Алєксандра Нєвского у Москві хочуть додати до числа святих.

    Рішення про демонтаж пам’ятників, що пов’язані з історією і культурою РФ, ухвалили 30 листопада на позачерговій сесії Тульчинської міської ради. За знесення проголосували 24 депутати. Окрім Суворова перед собором у Тульчині є ще погруддя полководця, яке встановлене перед будівлею місцевого коледжу. Його відрізняє те, що пофарбоване золотою фарбою.

    Найсвіжіше

    Популярне