Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Борисполі СБУ перевіряє УПЦ (МП) на наявність зв’язків з окупантами

    Служба безпеки України спільно з Національною поліцією та добровольчими формуваннями територіальних громад в межах системної роботи з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні здійснює контррозвідувальні (безпекові) заходи на території об’єкту Свято-Покровського кафедрального собору у м. Бориспіль на Київщині.

    Як зазначили в пресслужбі СБУ, вказані заходи проводяться “для унеможливлення використання афілійованих із центрами впливу в рф релігійних громад в якості осередку «русского міра» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів; перевірки даних про використання приміщень УПЦ (МП)  для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо”.

    За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці в межах чинного законодавства проводять огляд території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів.

    Також правоохоронці здійснюють перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

    Найсвіжіше

    Популярне