Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На річницю своєї хіротонії предстоятель УПЦ (МП) вчинив смертний гріх

    У Києво-Печерській лаврі архиєреї Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом) на чолі зі своїм предстоятелем митрополитом Онуфрієм вчинили смертний гріх: одну з десяти чаш для причастя перекинули і пролили пресвяту і пречисту Кров Ісуса Христа.

    “На Блаженнійшого, який впевнено і без вагань веде церковний корабель на рифи, вилилася чаша. Що вважається найгіршим, що може статися зі священнослужителем”, – написав священник Андрій Пінчук.

    В кінці кожного православного служебника – книги, за якою звершують Богослужіння, – є навчальні відомості. Там у 70 пункті йдеться про те, що коли Кров Христова проливається з чаші – це смертний гріх, про який варто жалкувати..

    “Коли капне Божественна Кров через недбальство ієрея під час Служби, то він смертно згрішить”, – написано в служебнику.

    “Вельми уважно належить дивитись і стежити за собою, коли таке страшне діло станеться при певному недбальстві, і щиро журитися за таким випадком”, – йдеться у 71 пункті навчальних відомостей.

    Надзвичайна подія сталася під час Богослужіння з нагоди 32-ї річниці єпископської хіротонії Онуфрія.

    Також повідомляється, що Кров Христова пролилась на облачення покійного митрополита Володимира (Сабодана). Саме в його облаченні відбулась інтронізація митрополита Онуфрія 17 серпня 2014 року. Після пролиття Крові Христа на це облачення воно, скоріш за все, як цього вимагає церковна традиція, буде спалене.

    За ненавмисне пролиття Святих Дарів зазвичай призначається епітимія, церковна покута, на розсуд священноначалля. За давніми церковними правилами, винний піддається шестимісячній забороні у священнослужінні. За навмисне пролиття винні позбавляються сану (Номоканон, правило 155).

    Найсвіжіше

    Популярне