Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній відзначив прикордонників церковними нагородами

    Предстоятель Православної Церкви України 8 грудня 2022 року нагородив голову Державної прикордонної служби України генерал-майора Сергія Дейнеко орденом святого великомученика Георгія Переможця, а також за жертовне служіння задля збереження Божого дару свободи та незалежності відзначив військовослужбовців ДПСУ медалями «Хрест Свободи».

    Про це повідомила пресслужба ПЦУ.

    У зустрічі, що відбулася в резиденції предстоятеля, також взяв участь голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан та заступник голови Синодального управління військового духовенства по співпраці з ДПСУ протоєрей Михайло Предко.

    Звертаючись до прикордонників Блаженнійший митрополит Епіфаній наголосив, що зараз сприятливий час, щоби позбутися російського ярма.

    «Радий сьогодні відзначити вас, адже ви докладаєте чимало зусиль для захисту кордонів нашої держави у цей непростий час випробувань повномасштабною війною з боку росії. Зараз якраз саме той час, коли ми можемо вирватися із цих російських кайданів. Вірю, що з Божою допомогою та завдяки нашим захисникам Батьківщини Україна та весь наш український народ неодмінно здобуде перемогу», – зокрема зазначив Його Блаженство.

    Також під час зустрічі сторони обговорили міжконфесійну ситуацію в Україні та питання впровадження капеланства на державному рівні.

    Найсвіжіше

    Популярне