П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ у США Даниїл: українське православ’я очищається і відновлюється

    В Україні на сьогодні відновлена церковна істина: через надання Томосу про Автокефалію (Константинопольським Патріархатом), народом України опікується Православна Церква України – предстоятелем якої є митрополит Епіфаній.

    Про це на своїй сторінці у Фейсбуці нагадує архієпископ УПЦ США Даниїл (Зелінський).

    Він зізнався, що останніми днями багато друзів запитують про те, що в Україні «закривають» Православну Церкву. Занадто багато політиків і коментаторів в США цілком не розуміють церковної реальності в Україні.

    «Церковна структура – а точніше, духовні лідери Української Православної Церкви (в лоні Російської Православної Церкви), останніми днями доводять до усвідомлення українського та світового суспільства про своє ототожнення з руським міром – себто ідеологією Московського Патріархату, в багатьох випадках займаючись демагогією та підтримуючи сепаратизм в Україні…», – пише архієрей.

    За його словами, президент України та органи влади держави, вміло довели суспільству про зловживання УПЦ МП довірою людей і зовсім ніякі і жодні права віруючих не порушуються в Україні, але якщо священнослужителі (особливо архієреї) займаються політичною пропагандою на благо АГРЕСОРА – тоді, як і в будь-якому іншому суспільстві цивілізованого світу, слід очікувати перевірки діяльності церковної структури.

    «Я цілком поділяю думку і підхід уряду України – якщо зрада національних та духовних інтересів держави доведені практичними вчинками – тоді слід вживати заходів для обмеження діяльності «церкви», яка маніпулює свідомістю віруючих – народу України !!! Українське Православ‘я не обмежується – воно очищається і відновлюється!», – підсумував архієпископ Даниїл.

    Найсвіжіше

    Популярне