Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Катерининська церква у Чернігові відзначатиме Різдво Христове 25 грудня і 7 січня

    В Катерининській церкві у Чернігові Різдво цьогоріч відзначатимуть 25 грудня. В цей день у храмі правитимуть різдвяну літургію. Проте святкування відбудеться й 7 січня.

    Таке рішення ухвалила громада собору. Про це в інтерв’ю Суспільному розповів архієрей Православної Церкви України, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

    “25 грудня ми матимемо тільки різдвяну літургію, а вже, коли прийде січень — 6, 7, 8 й так далі, то всі різдвяні богослужіння, які визначені за циклом, ми також будемо святкувати й в ці дні. А далі, священний Синод збере відомості про те, як визначалися парафії, визначалися громади, наскільки великий є запит на календарну реформу, і в відповідності до отриманих відомостей, буде ухвалювати рішення”.

    Щодо календарної реформи, то на думку отця Євстратія, це мають розглянути на більш високому рівні — на Архієрейському соборі.

    “На мою думку, це буде розглянуто на більш високому рівні, тобто Синод не буде ухвалювати самостійне рішення, а подасть для розгляду Архієрейському собору, в якому беруть участь всі єпископи церкви (бо Синод — це частина єпископів), й остаточне рішення має ухвалити Помісний собор”.

    За статутом, Помісний собор має відбутися через рік, у грудні 2023 року.

    Найсвіжіше

    Популярне