П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Вашингтоні прокоментували санкції щодо священників УПЦ (МП)

    Сполучені Штати спостерігають за ситуацією навколо Української православної церкви (в єдності з Московським патріархатом) і очікують, що Київ, запроваджуючи санкції до священників, причетних до російської агресії, дотримається міжнародного законодавства.

    Про це заявив Джон Кірбі, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки у Білому домі, передає “Голос Америки”.

    “Очевидно, ми спостерігаємо за розвитком (ситуації) навколо українських православних церков, пов’язаних з московським патріархатом, і санкцій України проти членів цієї церкви, які вжили кроків на підтримку російської військової агресії. Президент Зеленський наголосив на принципах релігійної свободи, і ми очікуємо, що дії України будуть відповідати міжнародному законодавству, яке захищає свободу релігії або віросповідання”, – сказав представник Адміністрації президента США.

    Він додав, що ситуація зі “злочинним впливом” Росії всередині України прямо пов’язана з ракетними ударами по цивільному населенню, яке здійснює РФ.

    “США лишаються непохитними у нашій підтримці України в час, коли вона потребує свого захисту від Росії, від російської агресії всередині їхньої країни, і звісно, злочинного впливу – все це пов’язано з тим, що ми бачимо сьогодні, десятки нових ракетних ударів проти цивільного населення”, – сказав Джон Кірбі.

    Рада національної безпеки та оборони України запровадила санкції щодо низки священиків Української православної церкви (Московського патрірхату). Серед них – намісник Києво-Печерської Лаври Петро Лебідь, низка єпископів та митрополітів УПЦ (МП), а також колишній депутат ВР Вадим Новинський.

    2 грудня президент Зеленський видав Указ, яким увів в дію рішення РНБО про діяльність проросійських релігійних організацій в Україні та обмежувальні заходи щодо них. За цим указок парламент має за два місяці внести законопроект, за яким релігійні організації, причетні до Росії, не можуть діяти в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне