П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Кіріл скаржиться на нестачу священників РПЦ для підтримки російських окупантів

    Патріарх Кіріл вважає надзвичайно затребуваною присутність священиків у гріховній, диявольській війні російської федерації проти України і каже, що їх не вистачає. Він не пояснив, чому так мало бажаючих стати грузом-200 в Україні.

    “… вже багато місяців виконують свій душпастирський обов’язок (на війні рф в Україні, – ред.) як штатні, так і позаштатні військові священики, яких там, проте, дуже не вистачає, про що постійно повідомляють самі військовослужбовці та їхні родичі”, – сказав очільник РПЦ Кіріл (Гундяєв) у Москві на зустрічі з представниками православного духовенства, які вже побували на тимчасово окупованих територіях України.

    За словами Моспатріарха, від початку повномасштабного вторгнення 90 штатних священників РПЦ взяли участь в злочинній окупації України. Разом із рашистами перебувають від 15 до 25 штатних військових священиків Московського патріархату, зазначив патріарх Кіріл.

    “Розуміючи, що це дуже мало, ухвалено рішення про організацію відрядження в зону СВО позаштатних священнослужителів”, – сказав він, уточнивши, що практика залучення позаштатних священиків діє з липня цього року.

    Очільник РПЦ також нагадав, що внаслідок обстрілів ліквідовано п’ятеро священиків РПЦ, які приїхали підтримувати рашистів. Патріарх Кіріл продовжує надавати підтримку злочинній російській військовій агресії, виправдовуючи її обороною вигаданого, неіснуючого «русского міра». Він також вважає, що «русский мір» присутній усюди, де живуть люди, виховані в традиціях російської моралі, і передня лінія оборони цього світу сьогодні проходить на Донеччині.

    Найсвіжіше

    Популярне