Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Стоматолог-мусульманини безоплатно лікує нацгвардійців

    На Прикарпатті бійці отримують безплатну стоматологічну допомогу в рамках проєкту «Національна гвардія», що заснував стоматолог Фаді аль-Таріфі.

    Доктор Фаді — уродженець Йорданії, останні 19 років живе в Івано-Франківську. Отримавши три роки тому громадянство України, він вирішив, що треба віддячити країні, де вчився та опанував таку потрібну професію, де народилися та ростуть його діти, передає «Іслам в Україні».

    Перший добродійний проєкт безплатного лікування зубів військовим, зокрема ветеранам АТО, лікар розпочав у 2019-му. Наступного року відбувся проєкт «Жінки героїв» (стоматологічна допомога вдовам і матерям полеглих правоохоронців), а восени 2021-го стартував третій проєкт, орієнтований на дітей загиблих бійців.

    Після початку повномасштабного вторгнення РФ разом із командою Фаді аль-Таріфі перевіз потрібне медичне обладнання на полігон Національної гвардії, де почалася реалізація четвертого проєкту — у його рамках допомогу надано вже сотням військовослужбовців.

    За словами пана Фаді, він хотів зробити щось для людей у цей важкий час: «Я лікар, добре роблю свою роботу, заробляю та маю своїх клієнтів. <…> Хлопці захищають нас там, то чому їм не допомогти?»

    Проєкт для нацгвардійців триває, але вже на базі стоматологічної клініки доктора Аль-Таріфі. Він каже, що це не тільки його заслуга, а робота цілої команди: «Робити добро, бути людиною — це найголовніше. Може, я не вмію воювати, але я вмію лікувати».

    Найсвіжіше

    Популярне