Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній освятив бойові знамена для захисників України

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви у суботу, 3 грудня, на подвір’ї Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря взяв участь в церемонії вручення бойових прапорів військовим частинам Сил територіальної оборони Збройних Сил України та освятив знамена захисників Батьківщини.

    Разом з Його Блаженством на події був присутній єпископ Бориспільський Антоній, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Бойові прапори командирам військових частин вручали перший заступник міністра оборони України генерал-полковник Іван Руснак, командувач Сил територіальної оборони ЗСУ генерал-майор Ігор Танцюра та радник Командувача Сил територіальної оборони ЗСУ генерал Армії України Іван Кузьмук.

    Блаженнійший владика возніс молитву на благословення знамен, які є символами перемоги і ствердженням миру – на славу і благословення нашої Батьківщини – України.

    Також митрополит Епіфаній звернувся до присутніх зі словом та закликав Боже благословення на наших воїнів, задля подання їм мужності й терпіння на довершення справи звільнення України від російських загарбників.

    Після урочистої події командування Сил ТрО передало Предстоятелю ікони й церковні речі, які було виявлено на звільнених від ворога територіях.

    Найсвіжіше

    Популярне