П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    “Історію держави творять люди”: Зеленський побував у музеї Сковороди у Переяславі

    Президент Володимир Зеленський відвідав музей Григорія Сковороди в Переяславі й перефразовував відомий вислів філософа: хоч би як окупанти намагалися нас зловити – їм нас не спіймати.

    Главі держави показали експонати та розповіли про мистецькі проєкти закладу, повідомляється на сайті президента.

    Так, Володимир Зеленський ознайомився з експозицією музею — заклад зберігає рідкісні книги XVII-XIX ст., колекцію старовинних підручників, за якими навчалися 200 років тому.

    Президентові також розповіли про культурно-мистецький проект “Зі Сковородою в серці”, який стартував у травні 2021 року. У його межах створюють рушники з автентичними орнаментами, які були властиві періоду, коли в Переяславі жив і працював Григорій Сковорода.

    Зеленський також оглянув залу, де відтворено інтер’єр класу часів Сковороди.

    “Історію нашої держави створюють і передають люди. Сковорода — один із тих видатних людей, які несуть цю історію 300 років, несуть українське. Він несе вогонь знання й пізнання. І коли ти хочеш зрозуміти, яка Україна, чим вона живе, як надихає, ти можеш зрозуміти це завдяки думкам, книжкам, картинам, мистецтву, пісням”, – зазначив Володимир Зеленський після відвідання музею.

    Пізніше у Telegram-каналі Президента з’явився допис: “Творчість Сковороди залишається актуальною й сьогодні. Перефразовуючи найвідоміші слова філософа, хоч би як окупанти намагалися нас зловити — їм нас не спіймати. Ми обов’язково вистоїмо”.

    Найсвіжіше

    Популярне