П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Заборона УПЦ (МП): депутати в Черкасах знову вирішили звернутися до ВР

    Депутати Черкаської міської ради під час сесії 1 грудня ухвалили рішення про звернення до Верховної Ради України щодо заборони діяльності церков УПЦ (що в єдності з московським патріархатом) на території міста.

    Про це повідомиляє СуспільнеІніціаторами такого звернення стали депутати фракцій “Європейська солідарність” та “Голос”.

    Депутат міської ради від “ЄС” Сергій Рубан пояснив, що нині у Верховній Раді є зареєстроване звернення:

    “Депутати ували звернення вони вимагають від Конституційного суду негайно ухвалити рішення щодо конституційності рішення про внесення зміни до статті 12 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” щодо назви релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України”.

    Через те, що московський патріархат перейменувався в українську православну церкву, утім ми всі розуміємо, що ними продовжують керувати з Москви. Також після обшуків СБУ ми бачимо, що насправді це структура Московії, яка здійснює підривну діяльність в Україні. Тож також ми вимагаємо від Верховної Ради закону, яким Московська православна церква, її підрозділи та залежні організації будуть заборонені в Україні”.

    23 червня депутати Черкаської міської ради підтримали петицію щодо заборони діяльності церков московського патріархату на території міста. Утім за словами депутата міськради від партії “Слуга народу” Василя Мойсієнка, вони не мають законних повноважень для такої заборони. Він додав, що депутати підготують звернення до центральних органів влади з пропозицією переглянути закони, які унеможливлюють заборону московської церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне