Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Житомирській облраді пропонують заборонити діяльність релігійних організацій УПЦ (МП)

    Житомирській обласній раді пропонують на сесії розглянути питання заборони діяльності релігійних організацій Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом).

    Відповідне звернення і проєкт рішення сесії підготував депутат обласної ради Сергій Крамаренко (фракція Радикальної партії Олега Ляшка), передає Жиитомир.info.

    «Прошу винести на розгляд чергової сесії Житомирської обласної ради проєкт рішення «Щодо заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви (московського патріархату)». Проєкт рішення із додатками додається», – йдеться у листі на заступнику голови облради Володимиру Ширмі, який депутат направив 30 листопада 2022 року.

    У проєкті звернення депутатів до президента, Верховної ради та Кабінету міністрів пропонується заборонити діяльність УПЦ (МП) на території України.

    Крім схвалення тексту звернення проєктом рішення сесії також пропонується:

    • рекомендувати органам місцевого самоврядування Житомирської області сприяти зміні підпорядкування громад УПЦ (МП) в організаційних питаннях;
    • звернутися до правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування щодо забезпечення збереження майна та культурних цінностей релігійних організацій УПЦ (МП), що прийняли рішення про перехід до інших конфесій.

    «Якщо це рішення не буде прийняте зараз, то воно вже ніколи не буде прийняте. І я на 99% впевнений, що зараз почнеться така робота, щоб це рішення «забалакати», вихолостити, але не приймати в такому вигляді», – сказав Сергій Крамаренко

    Найсвіжіше

    Популярне