Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Папа Римський назвав українців мучениками, а чеченців та бурятів “найжорстокішими”. В Росії вже хочуть вибачень понтифіка перед Кадировим

    Папа Римський Франциск назвав бурятів та чеченців найжорстокішими російськими окупантами, які вдерлися на територію України. Українців він вважає мучениками.

    Про це повідомляє журнал America.

    “Коли я говорю про Україну, я говорю про людей, які прийняли мученицьку смерть. Якщо у вас є мученики, то є й ті, хто мучить їх. Коли я говорю про Україну, я говорю про жорстокість, тому що в мене є багато інформації про жорстокість військ, що вдерлися. Як правило, найжорстокішими, мабуть, є ті, хто з Росії, але не (дотримуються, – ред.) російської традиції, такі як чеченці, буряти і так далі”, – сказав він.

    При цьому папа Римський констатував, що в Україну “безумовно вдирається російська держава”. “Це абсолютно зрозуміло”, – додав він.

    У Росії вже відреагували на слова понтифіка. Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова назвала слова  папи Римського “збоченням”, а російський провладний політолог Марков запропонував папі Франциску вибачитися перед Кадировим.

    Найсвіжіше

    Популярне