П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Світло переможе темряву: Військовий капелан з Дніпра Ярослав Малерик про блекаут в церкві та обшуки в лаврі

    Головні маркери російських «духовників» – богослужіння російською, яку часто називають слов’янською мовою та поминання патріарха Кіріла Московського, який благословив російських загарбників проти українського народу.

    Це в коментарі Відкритому розповів капелан, протоієрей та настоятель Свято-Духівського храму ПЦУ Ярослав Малерик.

    За його словами, світло переможе темряву. Попри блекаут, українська Церква продовжує працювати. Замість звичайного освітлення у хід йдуть свічки, які створюють тісніший зв’язок з вищими силами, каже військовий капелан.

    “У Свято-Духівському храмі тримаються і намагаються тримати на плаву вірян. Бо деморалізують не лише перерва електромереж, а й московська агентура. Аби не натрапити на церкви з проросійською політикою, наші священнослужителі радять бути пильними: головні маркери російських «духовників» – богослужіння російською, яку часто називають слов’янською мовою та поминання патріарха Кіріла , який благословив цю війну. Однак нашу віру проросійським козачкам похитнути не вдається, бо ми об’єднані задля Перемоги. Кожен волонтентерить, незалежно від професії. У Свято-Духівському храмі зараз збирають на теплі речі українським військовим, – розповів капелан, протоієрей та настоятель Свято-Духівського храму ПЦУ Ярослав Малерик.

    Також, капелан висловив свою думку з приводу обшуків СБУ в Києво-Печерській лаврі. Деталі у відео.

    Найсвіжіше

    Популярне