Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Ще один архиєрей Кіпрської Церкви заявив, що перегляду визнання ПЦУ не буде

    Архиєрей Кіпрської православної Церкви митрополит Лімасольський Афанасій, який претендує на пост предстоятеля, заявив, що той, хто буде обраний, повинен буде дотримуватися рішень Священного Синоду щодо поминання митрополита Київського та всієї України Епіфанія під час богослужінь.

    Про це митрополит Афанасій заявив виданню Аlphanews.live.

    “На запитання про українську автокефалію він (митрополит Афанасій – ред.) відповів, що той, хто буде обраний (предстоятелем Кіпрської Церкви – ред), повинен буде дотримуватися рішень Священного Синоду щодо вшанування пам’яті Епіфанія”, – йдеться в повіомленні.

    Коментуючи “українську кризу”, владика Афанасій говорив про дуже “чутливе питання” і що оскільки люди страждають, то це не час для церковних справ.

    Раніше архиєрей Кіпрської православної Церкви митрополит Тамасоський Ісая, який  офіційно оголосив про висунення своєї кандидатури на пост предстоятеля Кіпрської Церкви, заявив, що перегляду автокефалії ПЦУ не може бути.

    У вересні 2021 року митрополит Лімасольський Афанасій вважав, що митрополит Київський та всієї України Епіфаній “не є главою Православної Церкви в Україні”. Владика Афанасій також додав, що “невизнання ПЦУ – це питання совісті і канонів Церкви”

    Найсвіжіше

    Популярне