Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Дипломатія на даний час не здобула великих результатів – держсекретар Ватикану

    Ситуація в Україні стає дедалі нестерпнішою, де населення залишене в пітьмі та холоді, крім того дипломатична діяльність на даний час не принесла великих результатів

    Про це в коментарі для телеканалу Італійської Єпископської Конференції TV2000 сказав кардинал П’єтро Паролін, Державний cекретар Святого Престолу, повідомляє Vatican News.

    «Це залежить від сторін, – підкреслив він, говорячи про можливе посередництво. – Готовність Святого Престолу була заявлена від самого початку. Папа постійно повторює це своє бажання, аби причинитися до припинення війни, а також готовність запропонувати умови та середовища для того, щоби це могло статися. Але досі ми не отримали відповідей».

    «Три напрямки, в яких рухається Святий Престол, – пояснив кардинал Паролін, – це, насамперед, усе навчання Папи з його постійними й наполегливими закликами до припинення війни; далі йде гуманітарний аспект, бо ситуація в Україні стає дедалі нестерпнішою, де населення залишене в пітьмі та холоді через бомбардування цивільних об’єктів, що є насправді немислимим; крім того, триває дипломатична діяльність, яка на даний час не принесла великих результатів».

    Найсвіжіше

    Популярне