П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Констанції (Кіпр) про українське питання: Будь-яке рішення Синоду є обов’язковим для всіх

    Відповідаючи на запитання щодо питання Церкви України, митрополит Констанції і Фамагусти Василій сказав, що будь-яке рішення Синоду, яке приймається більшістю Священного Синоду, є твердим, «є обов’язковим для всіх». «Ми не можемо повернутися назад», – додав він.

    Він зазначив, що наразі є фактом те, що Кіпрська Церква віддана визнанню Автокефальної Православної Церкви України, передає Духовний Фронт України з посиланням на orthodoxtimes.com

    Крім того, продовжив митрополит Констанції, будь-які проблеми існують, «це питання про те, як кожен з нас сприятиме їх вирішенню, оскільки це також є одним із важливих завдань, які має виконувати обраний архієпископ Кіпру. Тобто сприяти єдності між Православними Церквами, що є власне основою, на якій ми повинні працювати для досягнення цієї мети».

    Митрополит Констанції і Фамагусти Василій особисто передав підписаний лист, в якому висловив свою зацікавленість у майбутніх виборах архієпископа.

    У своїх заявах після подання свого листа митрополит Константії, серед іншого, сказав, що він особисто бажатиме, щоб Святий Дух вибрав того, хто буде належним Архієпископом, який керуватиме кораблем Церкви як добрий судновласник і зустрінеться з хвилями, які зазвичай обрушуються на Церкву в складному соціальному, політичному, геополітичному середовищі, щоб Церква могла реагувати та виконувати свою роботу та місію, дані їй самим засновником Церкви, Ісусом Христом

    Нагадаємо, на Кіпрі митрополит Констанції заявив, що не потрібно приймати пропозицій від іноземних центрів. Також кандидат у предстоятелі Кіпрської Церкви підкреслив, що перегляду автокефалії ПЦУ не може бути.

    Найсвіжіше

    Популярне