П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Український народ повстав проти омани, як архистратиг Михаїл проти диявола – Епіфаній

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній звернувся до українців у день Собору архістратига Михаїла та інших небесних сил безплотних, що відзначається 21 листопада.

    “Сьогодні ми святкуємо Собор архістратига Михаїла та інших небесних сил безплотних, вшановуючи нашого небесного покровителя, начальника ангельських воїнств, заступника усіх, хто бореться зі злом і неправдою, Архангел Михаїл є не лише патроном посвяченого його імені цього Золотоверхого собору і монастиря, але також покровителем і нашого Києва, столиці України”, – зазначив митрополит Епіфаній.

    “Цей духовний зв’язок, про який знаємо віддавна, в новітній історії був засвідчений двома подіями, кожна з яких тісно переплелася і з цим монастирем, і з нашим кафедральним собором, і з днем церковного свята. Бо дві революції, початок яких Україна нині спільно святкує, як День Гідності та Свободи, розпочалися сьогодні, в день Собору архістратига Михаїла”, – наголосив предстоятель ПЦУ.

    “Обидві вони були спрямовані проти омани, проти неправди, яку тодішні можновладці хотіли покласти в основу життя нашої держави. Але народ повстав проти цієї омани так само, як на початках світу архистратиг Михаїл повстав проти омани диявола, боровся з ним і скинув його. І ми віримо, що досягнемо у цій боротьбі перемоги, бо ми боремося за правду, за гідність та за свободу”, – підсумував владика Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне