П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Господь підтримує тих, хто на стороні добра — Епіфаній звернувся у День Гідності та Свободи

    У багатьох країн є День Незалежності або його аналог. По всьому світу є країни, що відзначають Дні Конституції. Та жодна держава не має такого свята Дня Гідності та Свободи – окрім України.

    Про це наголошує предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній.

    “Звернімося до сенсів. Чим за визначенням є гідність? Гідність – це усвідомлення цінності кожної людини. А свобода? Це право робити вибір і ухвалювати рішення. Прославляючи ці цінності окремим державним святом, українці неначе виносять їх на знамено, проголошують визначальними для себе як нації”, – наголошує владика Епіфаній.

    За його словами, це справді те, чого не зміг усвідомити російський агресор, – українці не просто інші.

    “Як нація, ми керуємося зовсім іншими цінностями. Нам болить за кожного полеглого, пораненого, за кожного, хто страждає через цю несправедливу агресивну війну. Ми знаємо справжню цінність людського життя, ми цінуємо кожну особистість і виступаємо проти будь-якого приниження людської гідності. І водночас ми цінуємо свободу, і нікому не дозволимо ухвалювати рішення про нашу долю замість нас і без нас”, – зазначає предстоятель ПЦУ. Це цінності, зрозумілі кожному, хто стоїть на стороні Добра. І тільки абсолютне зло та опановані ним не здатні цього зрозуміти й сприйняти”.

    “Господь завжди підтримує тих, хто стоїть на стороні Добра і спирається у своїх діях на священні цінності. Тому переконаний, що з Божою допомогою Україну та українців чекає перемога і справедливий мир”, – підкреслює владика Епіфаній.

    “Адже ми перемогли у боротьбі зі спробами встановити внутрішню тиранію – переможемо і бажання накинути нам її ззовні. Ми збережемо свої гідність та свободу! Зі святом!” – підсумовує предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне