Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    90-ті роковини Голодомору: у Нью-Йорку молитовно вшанували жертв геноциду в Україні

    Стіни собору святого Патріка ХІХ століття в Нью-Йорку були заповнені кількома тисячами людей та поминальними співами панахиди на вшанування пам’яті близько 10 мільйонів людей, жертв штучно створеного Голодомору в Україні 1932-1933 років.

    У суботу, 19 листопада 2022 року, українська громада під керівництвом Українського Конгресового Комітету Америки (УККА) провела вже щорічну панахиду з нагоди вшанування 90-х роковин геноциду в Україні 1932-1933 років, відомого як Голодомор. Духовенство та єрархи Української Православної Церкви США (митрополит Антоній і архиєпископ Даниїл) та Католицької Церкви (митрополит Борис Ґудзяк і єпископ Павло Хомицький) очолили цьогорічну Панахиду за упокій душ мільйонів невинних жертв геноциду українців 1932-1933 років, повідомляє пресслужба УПЦ США.

    Після панахиди представники уряду США та дипломатичного корпусу України мали можливість виступити з промовою. Серед доповідачів були митрополит Борис Ґудзяк з Української Католицької Архиєпархії Філадельфії, митрополит Антоній з Української Православної Церкви США, сенатор США Чак Шумер, пан Ендрю Вайнштейн – представник Сполучених Штатів у Генеральній Асамблея Організації Об’єднаних Націй, пан Сергій Кислиця – Надзвичайний і Повноважний посол України в ООН та пан Майкл Савків, віце-президент Українського конгресового комітету Америки (УККА) та директор Української національної інформаційної служби (УНІС).

    Хор «Думка» під орудою маестро Василя Гречинського проспівав на панахиді за жертвами голодоморів.

     

    Найсвіжіше

    Популярне