Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Росіянам можуть заборонити битися з Сатаною у комп’ютерній грі про Ісуса

    Не виключено, що битися з Сатаною росіянам не вдасться, адже в Росії цілком можуть заборонити першу в світі гру, що дозволяє гравцям симулювати життя Ісуса, зокрема творити чудеса та боротися з Сатаною. Демоверсія гри має вийти до кінця 2022 року. Повноцінний реліз заплановано на другий квартал 2023-го.

    За словами першої заступниці голови Комітету російської Держдуми з культури Єлєни Драпєко, ідея для гри погана і грати в таке не варто — це шкідливо. Вона пояснила, що “перетворювати святині на ігрища негідно”, повідомляють російські медіа.

    “Моє особисте відчуття, що не треба грати у такі ігри. Це серйозно, це сакрально, це має бути в душі людській дуже тонке особисте ставлення, і треба його зберігати, а не влаштовувати із цього моду”, — заявила вона.

    Заступник глави синодального відділу із взаємин церкви із суспільством та ЗМІ РПЦ Вахтанг Кіпшидзе згодний, що “задум не дуже”. Він зазначив, що творець гри просто намагається експлуатувати релігію з комерційною метою, тобто хоче заробити грошей.

    “Думаю, що нічого, окрім збентеження віруючих, як мінімум, ця гра не викличе. Навіть якщо припустити, що ігри можуть познайомити дітей із вірою, — гадаю, це не той випадок”, — сказав Кіпшидзе.

    Найсвіжіше

    Популярне