Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Ілона Маска закликали боротися з антисемітизмом у Twitter

    180 неурядових єврейських та проізраїльських організацій надіслали мільярдеру Ілону Маску, власнику Twitter, лист із закликом зробити більше для боротьби з антисемітизмом у соцмережі.

    Посилаючись на рекордне зростання за останні роки антисемітських інцидентів у Сполучених Штатах і Європі, лист закликав мільярдера прийняти робоче визначення антисемітизму від Міжнародного альянсу пам’яті жертв Голокосту (IHRA), передає Jewish News.

    Майже 40 країн офіційно прийняли це визначення, включаючи США, Велику Британію, Францію, Німеччину, Італію та Ізраїль.

    “Ми закликаємо вас оновити політику Twitter щодо боротьби з ненавистю, прийнявши всесвітньо визнане робоче визначення антисемітизму IHRA як керівний інструмент для стримування поширення ненависті до євреїв”, йдеться у листі.

    У листі наводилися приклади твітів, які вважатимуться антисемітськими згідно з визначенням IHRA, і є заклик, щоб у Twitter почати позначати антисемітські дописи з потенційними попередженнями та інформаційною графікою.

    Наразі невідомо, чи дослухається Маск до цих закликів, адже він назвав себе “абсолютистом свободи слова” і нещодавно опублікував у Twitter фотографію нацистського солдата.

    У листі підкреслюється важливість свободи слова, однак зазначається, що визначення IHRA позначатиме антисемітський контент, “дотримуючись основних принципів свободи слова, які гарантують Twitter статус відкритого цифрового простору”.

    Найсвіжіше

    Популярне