П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Запоріжжі окупанти викрали священника УГКЦ та “депортували” клірика ПЦУ

    У тимчасово окупованому Бердянську російські окупанти затримали священника Івана Левицького, настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької Церкви.

    17 листопада військові РФ влаштували обшук у будівлі релігійної організації по вулиці Адама Міцкевича, повідомляє zprz.city.

    Отець Іван Левицький брав участь у проукраїнських мітингах і щодня продовжував молитися о 12 годині біля інсталяції “Я люблю Бердянськ”.

    Це вже не перший відомий випадок викрадення представників релігійної громади в тимчасово окупованому Бердянську. Раніше було повідомлено про затримання голови Лютеранської громади Бердянська Артура Кожевнікова.

    У Мелітополі окупанти впали настільки низько, що виселили з рідного дома 74-річного священника Православної Церкви України.

    Літню людину вони записали в “екстремісти”, оскільки вона не визнала підсумки фейкового референдуму.

    “У своїх промовах він виправдовував тероризм та заперечував результати референдуму про возз’єднання з росією. 18 жовтня чоловік став першим, кого видворили за межі Запорізької області після проведення референдуму” – з таким трактуванням окупанти “депортували” священника.

    Найсвіжіше

    Популярне