Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Мечислав Мокшицький вперше з 24 лютого зустрівся з Папою Римським і знову запросив його до України

    У четвер, 17 листопада, Папа Римський Франциск прийняв у Ватикані Преосвященного Мечислава Мокшицького, архиєпископа-митрополита Львівського латинського обряду, в.о. Голови Конференції римо-католицьких єпископів в Україні, та Єпископа-помічника Харківсько-Запорізького Яна Собіло, який здійснює своє служіння в Запоріжжі. Разом з ними були о. Андрій Легович і о. Томаш Надбережний.

    Це була перша зустріч очільника українського римо-католицького єпископату зі Святішим Отцем після початку широкомасштабної війни. Під час розмови єрархи з України подякували Папі за його молитовну близькість, зусилля на користь миру та за матеріальну солідарність з боку Святого Престолу та Католицької Церкви, представивши йому служіння Церкви в актуальних обставинах і поновивши запрошення відвідати Україну, повідомляє РІСУ.

    “Під час зустрічі з Папою Франциском я хотів також подякувати за його близькість з українським народом, із Католицькою Церквою в Україні, за його підтримку, за його щоденні молитви — бо він про це завжди говорить, запевняє нас у цьому. … І він запевнив нас — мене і архиєпископа Яна Собіла, який приїхав із Запоріжжя, — що він це дуже важко переживає, що єднається кожного дня з нами, переживає цей важкий час, ці страждання, терпить разом з нами. І з ким тільки зустрічається — завжди говорить про те, щоб зупинилася ця війна, щоб настав такий довгоочікуваний мир”, повідомив після зустрічі Мечислав Мокшицький.

    За словами Мокшицького, він також знову запросив Святішого Отця приїхати в Україну, і він сказав, що думає про це, і напевно це колись відбудеться.

    Найсвіжіше

    Популярне