П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Завершилося 25-те засідання Православної єпископської асамблеї Бенілюксу

    Православна Єпископська Асамблея країн Бенілюксу провела своє 25-те засідання в офісі Святої Митрополії в Брюсселі під головуванням Митрополита Бельгійського Афінагора (Вселенський Патріархат) та за участі Митрополита Ісаака (Антіохійський Патріархат), єпископа Домодєдовського Іоанна, представника митрополита Дубенського Іоанна (Архієпископія російських православних парафій Московського Патріархату), єпископа Юстина (Сербський Патріархат), єпископа Нямцького Марка, представника митрополита Йосифа (Румунський Патріархат) та єпископа Досифея (Грузинський Патріархат), а також єпископа Аполлонійського Іоакима (помічник митрополита Бельгійського Патріархату Вселенського).

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на orthodoxtimes.com

    Єпископат привітав нових членів Єпископської Асамблеї – єпископа Домодєдовського Симеона та єпископа Юстина.

    Далі вони зупинилися на важливих адміністративних питаннях, пов’язаних з діяльністю православних парафій в Бельгії в умовах нового законодавства, що регулює відносини між державною владою та релігійними громадами. Що стосується Фландрії, то такі питання, як облік парафіян, списки членів духовенства, душпастирська опіка в лікарнях та інші були ретельно розглянуті архієреями.

    Митрополит Бельгійський поінформував архієреїв про православну присутність у Нідерландах. Зокрема, про діяльність Інституту православного богослов’я “Святого Іринея” при Неймегенському університеті, а також про визнання “Православного місіонерського управління”. Йшлося також про життя та розвиток присутності Православної Церкви у Великому Герцогстві Люксембург.

    Функціонування Інституту православного богослов’я “Апостола Павла” у двох його частинах (нідерландській та франкомовній), а також деякі аспекти православної освіти в Бельгії були також розглянуті архієреями, які не приховували свого занепокоєння тенденцією до маргіналізації релігійної освіти в державних та громадських школах Бельгії. Вони також висловили стурбованість нестачею вчителів у православних релігійних класах і закликали подавати заявки на заміщення вакантних посад. Ще одне питання, яке турбувало єрархів, – шляхи покращення якості змісту релігійних лекцій.

    Також єрархи говорили про спільні літургії у трьох країнах та обговорили можливість паломницьких візитів у майбутньому.

    Насамкінець архієреї обмінялися корисною інформацією про діяльність та життя своїх єпископів.

    Наступне засідання Православної Єпископської Асамблеї Бенілюксу заплановано на 6 червня 2023 року.

    Православна Єпископська Асамблея була створена за рішенням Четвертої Всеправославної Передсинодальної Наради, скликаної у м. Шамбезі (Женева) у червні 2009 року.

    Найсвіжіше

    Популярне