Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП на Поліссі назвав діяльність СБУ «смертним гріхом», який нашкодить їх дітям

    Замість того, щоб бити російського агресора і піднімати бойовий та моральний дух прихожан, єрархи УПЦ МП звинувачують СБУ в гріхах. Так митрополит УПЦ МП на Поліссі Анатолій (Гладкий) під час проповіді перед прихожанами лякав Службу Безпеки України карами і заявляв, що те що вони зробили, то смертний гріх, який позначиться на їхніх нащадках. Він також закликав вірян не змінювати віру.

    Відео із проповіддю єрарха УПЦ МП опублікували в соцмережі Фейсбук.

    «Казав покійний отець секретар наш: “на кладовищі, всі лежать і ніхто не свариться”. Це живі сваряться, бо сатана сіла. А там ніхто не свариться, бо не можна ділити сьогодні, ні живих ні мертвих. І те що зробило СБУ в отця Анатолія, те що зробили ті люди, то смертний гріх, який ляже на їхні роди. А потім ми будемо казати, чого ми такі нещасні, а чого будуть страждати дітки, а чого будуть страждати онуки? І будемо казати: “Чого ми нещасні?”. А нещасні тому, що потьмарив сатана розум і люди подуріли», – голосно заявив митрополит УПЦ МП.

    Далі він закликав вірян «не дуріти» і зберегти «віру свою дідів і прадідів, бо ви поліщуки».

    «Я родом не звідси. Я 30 років назад присланий до вас був, спасати Полісся. Мені без 4  [років] 70 [років]. Я вже тут ляжу, але віру міняти не буду. І ви не міняйте», – запевнив Гладкий.

    Крім цього, митрополит натякнув, що перехід до незалежної від Москви Церкви – це нібито щось політичне. Що цікаво, він не вважає нічим політичним перебування УПЦ МП в підпорядкуванні Гундяєва, який благословляє вбивати Українців.

    «Все політичне спливе, а ви повинні залишитись чесними перед Богом. Скільки нам вже залишилось. Особливо тим людям, які вже старші по віку. Скільки нам залишилось? Хіба перед смертю Бога змінюють?», – викрикнув єрарх УПЦ МП.

    Нагадаємо, СБУ виявила 33 агентів та коригувальників вогню серед УПЦ МП. Також СБУ викрила священника УПЦ МП, який працював на гауляйтера Харківщини.

    Найсвіжіше

    Популярне