Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП Климент назвав маловажливою проблемою відео з піснею про росію у київській Лаврі

    В УПЦ МП намагаються зам’яти проблему із проросійськими настроями всередині їхньої організації. Митрополит УПЦ МП Климент (Вечеря), голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, прокоментував відео, на якому в одному з храмів Києво-Печерської лаври співають пісню про «пробудження матінки-Русі» і «дзвони над росією».

    Коментар опублікував Telegram-канал «Политика Страны».

    Митрополит Климент не тільки піддав сумніву відео, але вважає спів про росію у Києво-Печерській лаврі чимось не надто важливим, мовляв, в Україні є інші важливіші проблеми.

    «Напевно, серед безлічі проблем, які сьогодні перебувають у безпосередній компетенції державних силових органів, аналіз жіночого співу, зафіксований на відео сумнівного походження і такого ж сумнівного поширення, мав би поступитися в увазі вищого керівництва викликам державності, які породжують незрівнянно більший суспільний інтерес», – зазначив владика Климент.

    Нагадаємо, 13 листопада священник ПЦУ Михайло Омельян опублікував відео на якому чутно, як у Києво-Печерській лаврі віряни УПЦ МП співають пісню про «захист Росії» Богородицею. Відео, яке йому надали студенти Київської Православної Богословської Академії. Пізніше у СБУ і Нацполіції повідомили, що вже працюють над відео з Печерської лаври, де співають «Звон плывёт над Россиею». Міністр Ткаченко заявив, якщо відео про “Матушку-Русь” автентичне, послідують процесуальні дії щодо очільників УПЦ МП.

    Попри те, що архієпископ УПЦ МП (Іона) Черепанов і митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) визнали, що у Лаврі справді співали про «дзвони над росією», головна юристка УПЦ МП Вікторія Кохановська назвала відео «провокацією» від ПЦУ і подала в суд на священника ПЦУ, який його опублікував.

    Архієпископ ПЦУ Євстратій зазначив, що якби СБУ не взялись за відео, то в УПЦ МП і досі писали про «фейки ПЦУ».

    Найсвіжіше

    Популярне